首届波特兰华人文化节

2019 Chinese Festival

For the first time ever, our local Chinese community will be hosting a Chinese festival filled with non-stop entertainment, delicious Chinese food, fun activities and much more. We are excited to join the India Festival, Festa Italiana, Pan African Festival, and Celebration of Persian New Year to offer another splendid cultural event in the living room of Portland.

Date: August 3, 2019 (Saturday) 11am - 8pm
Place: Pioneer Courthouse Square, Portland
:sparkles: Free admission :tada:

Committed Programs

Time Program Presented By
11:00 Lion Dancing 20min Dragon & Lion Dance Team of Lee’s Association
11:30 Singing, Dancing & Wushu 60min Oregon Hope Chinese School
12:30 Folk Dancing and Singing 50min NW Chinese Dance Troupe
12:30 Violin Solo 5min Intel Chinese Employee Network
13:25 Fashion Show 10min Oceana Blue Productions
13:30 Traditional Musical Instruments 20min Yat Sing Music Club
13:30 Taiji 20min Master Lin
14:00 Folk Songs 20min Karaoke Singing Group
14:30 Chinese Folk Dance 30min East Dream Dance/东方舞艺术团
15:00 Chinese Rose Princess and Queens 10min Oceana Blue Productions
15:15 Chinese Drumbeat 10min OCC Drum Team
15:30 Guzheng Performance 25min PSU Confucius Institute
16:00 Martial Arts 30min U.S. Wushu Center
16:30 Singing & Dancing 60min Chinese Cultural Groups from Vancouver
17:30 Folk Songs & Instruments 30min Music Fusian NW
18:00 Singing & Dancing 30min Northwest Chinese Academy
18:30 Folk Songs 30min Vintage Chinese Singing Group/春之声组合
19:00 Singing & Dancing 60min Goodtime Chinese School
20:00 Concluding Solo: Unforgettable Min Min

Kids Friendly Hands-on Crafts and Activities

Category Activity Group
Physical Diabolo/抖空竹 1
  Jump Rubber Band/跳橡皮筋 2
  Shuttlecock Kicking/踢毽子 2
  Turn Handkerchief/转手帕 3
  Taiji/太极 4
Brain Teaser Interlocking Rings/九连环 5
  Burr Puzzle/鲁班锁 5
  Klotski/华容道 5
  Tangram/七巧板 5
Cultural Chinese Caligraphy/毛笔字 6
  Ink Painting/水墨画 6
  Paper Cutting/剪纸 7
  Chinese Medicine/中医 9
  Costume Photo Booth/古装拍照 10
  Go/围棋 11
  Mahjong/麻将 12
Toys in Old Days Rattle Drum/拨浪鼓 13
  Sticks HD/挑棒子 13
  Tin Mouse/铁皮老鼠 13
  Marble Beads/打弹珠 13
  Kaleidoscope/万花筒 13

Hosting organizations or individuals will have their name tags with social media info on the table. Please sign up below

Click to View Volunteer Opportunities on SignUp.com

Food Vendor Lineup

Name Description Section
Great Tang Xian’r Bing Food Vendor
Money Bowl Guilin Soup Noodle Food Vendor
Sharetea Bubble Tea Food Vendor
In J Coffee Chinese Coffee with Chinese Cold Brew Food Vendor
Yi Fang Fruit Tea Fruit Tea Food Vendor
Red Robe Tea House & Cafe Food and Tea Food Vendor
Hem 23 Vietnamese Food Food Vendor
Ichiza Kitchen Vegan Pan-Asian Cuisine Food Vendor

Proud Sponsors

Platinum (exclusive) $10,000+; Gold (2) $5,000; Silver $2,000+; Bronze $500

Your brands will be exposed to 50,000 visitors that day and more after in the news, also reach Oregon Chinese community at large via social media.

Benefits Platinum Gold Silver Bronze Contributor
Most prominent name and logo placement on site and social media, free booth on floor X        
Prominent name and logo placement on site(2) and OCC social media, free booth on floor   X      
Prominent name and logo placement on site(2) and OCC social media, booth space outside floor     X    
Prominent name and logo placement on site(1) and OCC social media, booth space outside floor       X  
Logo placement on banners, which serve as backdrop in all press photo opportunities X X X X X

Please help distribute sponsorship flyer.

Contact Us

Please contact us through our Contact Us page or email to festival@pdxchinese.org.

Recent public cultural events Oregon Chinese Coalition organized

Portland Chinatown Saturday performances (5/14/2016, 5/21/2016, 5/28/2016)
Chinatown Mid-Autumn Festival Performance (9/10/2016)
Chinatown Flash Mob (12/21/2016)
Chinatown Chinese New Year Celebration (2/18/2018)
Chinese Community Fair (4/14/2018)